Asuji on osa Circular Monday -kampanjaa

Asuji on osa Circular Monday -tapahtumaa

Maanantaina 22. marraskuuta vietetään kiertotalouden ja vastuullisen kuluttamisen päivää. Asuji on osa Circular Monday -kampanjaa. 

Kiertotalousmaanantai eli Circular Monday kannustaa ihmisiä miettimään omia kulutusvalintojaan ja tekemään vastuullisia päätöksiä. Kampanjan tarkoituksena on myös tehdä kiertotalouspalveluista helpommin tavoitettavia. Merkkipäivän aikana halutaan nostaa esiin ympäristölle parempia kulutusvalintoja. Näiden syiden takia Asujin onkin helppo seisoa Circular Monday -kampanjan takana.

Circular Monday kannustaa valitsemaan kestäviä ja kierrätettyjä tuotteita. Tämän lisäksi tuotteiden korjaaminen, jakaminen, lainaaminen tai vuokraaminen nostetaan tapahtuman keskiöön. Kiertotalouden ideanahan on säilyttää materiaalien sekä tuotteiden arvo mahdollisimman pitkään. Kiertotaloudessa on myös tärkeää minimoida resurssien käyttöä ja jätteen määrää. 

Kiertotalous kiinnostaa kuluttajia aina vain enemmän

On ollut hieno huomata miten siirtymä kohti kiertotaloutta kiihtyy vuosi vuodelta, vaikkakin tässä asiassa tahti ei oikeastaan voi olla riittävän nopea. Circular Mondayn tiedotteessa kerrotaan, että valtioneuvoston kiertotalousohjelma pyrkii tekemään kiertotaloudesta talouden uuden perustan vuoteen 2035 mennessä. On hienoa, että tällä hetkellä Helsinkiin suunnitellaan kiertotalouteen pohjautuvaa ostoskeskusta. On myös iloa kertoa, että yli puolet nuorista verkkokauppaostajista valitsee mahdollisuuksien mukaan ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon. Hyvä nuoret!

Korjauta ja hanki aidosti vastuullista

Circular Mondayn aikana halutaan muistuttaa siitä, että omia suosikkivaatteitaan kannattaa huoltaa hyvin ja käydä tarvittaessa korjauttamassa tai korjata itse. Jos kuitenkin kaipaat jotain uutta vaatekaappiisi, niin hanki mieluusti kierrätettyä tai vastuullisesti valmistettuja kotimaassa valmistettuja tuotteita.

Maanantaina 22.11. kymmenet suomalaiset yritykset ja järjestöt nostavat esille kiertotalouden helppoutta. Asuji on yksi näistä yrityksistä!

Lähteet: 

Circular Monday

Ympäristöministeriö

Iltalehti

Lue lisää:

Recycle, Upcycle ja Downcycle - mitä kierrätyksen eri termit tarkoittavat?

Mistä tunnistaa vastuullisen vaatteen?

Haluatko päästä kohti vastuullisempaa vaatekaappia?

Jätä kommentti