Asujin arvot — rehellisyys, vastuullisuus ja ilo

Asuji muoti on vastuullista, ekologista ja Suomessa valmistettua. Kuvassa nainen valitsee nappeja seuraavaan luomukseensa.

Asujin arvoihin lukeutuvat rehellisyys, vastuullisuus sekä ilo. Nämä arvot ohjaavat Asuji-yrityksen toimintaa joka päivä ja joka hetkessä.

Rehellisyys

Asujille on äärimmäisen tärkeää, että jokaisen teon takana on hyvä seisoa. Asujille on tärkeää voida mennä nukkumaan hyvillä mielin. Sitä edesauttaa muun muassa se, että kuluttajalle kerrotaan kaikki asiat, niin hyvät kuin huonotkin puolet, suoraan ja rehellisesti. Asuji haluaa hankkia kaikki tarpeelliset materiaalit käytettynä tai kotimaisilta yrityksiltä. Aina tämä ei kuitenkaan toteudu, mutta onneksi kuitenkin useimmiten näin käy. Lue lisää materiaalien taustoista täältä.

Vastuullisuus

Vastuullisuus on Asujille tärkeä arvo. Asuji haluaa valmistaa vaatteensa mahdollisimman ekologisesti. Sen vuoksi uusiokäytän materiaaleja, jotka ovat päätyneet kierrätettäväksi syystä tai toisesta. Hankin materiaalit läheltä ja useimmiten lähiliikennettä hyödyntäen. Materiaalit, jotka hankin uutena, pyrin ostamaan toisilta pienyrittäjiltä tai muutoin kotimaisilta yrittäjiltä. Pyrin suunnittelemaan ja valmistamaan vaatteita, jotka kestävät aikaa. Asuji lahjoittaa joka kuukausi eri hyväntekeväisyyskohteille, jotta mahdollisimman moni saisi Asujin kautta hyvää mieltä ja mahdollisuuden tehdä hyvää.

Ilo

Maailmassa ei koskaan voi olla liikaa iloa. Ilo näkyy Asujissa muun muassa värikkäiden ja hauskojen printtien muodossa. Jokainen vaate on tehty ilolla. Jos on päiviä, kun ompelu ei maistu, niin sitten odotetaan sitä hetkeä, kun se taas maistuu. Asuji-maailmassa ei ole sijaa stressille. Vaikka tietenkin valehtelisin, jos se ei joskus pyrkisi pintaan. Kyllähän se sellaista varmasti monelle yksinyrittäjällä on. Ilo on kuitenkin asia, joka on läsnä jokaisessa päivässä. Keskustelut asiakkaiden ja seuraajien kanssa tuottavat iloa, kankaiden hypistely tuottaa iloa, vaatteiden valmistus tuottaa iloa, lahjoitusten tekeminen eri hyväntekeväisyyskohteisiin tuottaa iloa ja vaatteiden näkeminen asiakkaiden päällä tuottaa suunnatonta iloa. Toivottavasti osa tästä ilosta tarttuu myös sinuun!

1 kommentti

  • Hei,
    Luin mielenkiinnolla tarinasi! Arvosi ovatkohdallaan, ja uskon, että on ihmisiä, joille on tärkeää, että yrittämisellä on inhimillinen ja solidaarinen puoli. Olen käynyt pitkän tien tullakseni siksi kuka tänään olen. Suunnittelin 25v. pikamuotia, Kiinat, Bangladeshit ja Intiat on tullut kaluttua sairastumiseen asti. Lopulta ei enää kiinnostanut huippupalkat ja jatkuva matkustelu, kun kolikon toinen puoli oli niin saastainen. Nyt käytän leikkuujätettä yksilöllisiin laukkuihini. En nähnyt arvoissasi, oletko täysin vegaani? Itse syön vastuullisesti vegaanidieettiä, mutta leikkuujätteen käyttämistä en näe ongelmana. Etsin yhteistyökumppaneita ekologisista ja vastuullisista nettikaupoista minisarjoille, saadakseni hieman näkyvyyttä. Otathan yhteyttä jos kiinnostaa! Hyvää kesää sinulle! Ihania vaatteita teet.

    Salakari Hannamaija

Jätä kommentti