Kierrätysmateriaalit ja kotimaisuus kunniaan — unohda Black Friday

Hyödynnä kierrätysmateriaaleja

Amerikkalainen kulutusjuhla Black Friday on täällä taas. Päivää vietetään virallisesti 26.marraskuuta, mutta Black Friday -tarjouksia on alkanut satelemaan jo ennakkoonkin. Yhä useampi suomalainen on innostunut Black Fridaysta, koska silloin tekee hyviä löytöjä.

Koen, että Black Friday kannustaa turhaan kuluttamiseen huokeilla alennushinnoillaan. Turha kulutus ei koskaan ole suotavaa, vaikka kyllähän minä itsekin siihen joskus sorrun.

Ostaisitko tuotteen myös täyteen hintaan?

Pienenä kotimaisena ja vastuullisena vaatemerkkinä en aio ottaa osaa kyseiseen tapahtumaan suurin alennushinnoin, sillä en millään muotoa halua kannustaa ihmisiä ostamaan jotain, mitä he eivät ostaisi myös jonain toisena päivänä ja ilman valtaisaa alennushintaa.

Suosittelisinkin Black Friday -tarjousten sijaan ottamaan päivän iisisti. Unohda ostaminen pelkän alennuksen vuoksi. Tee hankintoja tarpeeseen ja pohdi halvan hinnan sijaan niitä tuotteita, joiden ostamista olet miettinyt jopa täyteen hintaan.

Yrityksen kulut tulee kattaa päivästä huolimatta

Oletko koskaan miettinyt miksi kyseiset tuotteet ovat alennuksessa? Ja miten suuret yritykset voivat edes mahdollistaa moiset alennukset? Yksityisyrittäjänä itse en koskaan voi pitää kovinkaan suuria alennusmyyntejä, sillä yrityksen kulut tulee kattaa joka päivä.

Kierrätysmateriaalit ja kotimaisuus kunniaan

Jos haluat tehdä hankintoja, niin tee niitä mieluummin pienten, vastuullisten ja kotimaisten yritysten kautta. Ostamalla kotimaiselta brändiltä hyödytät samalla suomalaista yhteiskuntaa. Itse ainakin suosin brändejä, jotka valmistavat tuotteensa Suomessa, Suomesta hankituista materiaaleista, mieluiten vielä kierrätysmateriaaleista. Se on varmaan sanomattakin selvää. Vastuullisuus, eettisyys ja kotimaisuus ovat minulle tärkeitä elementtejä, kun teen hankintoja. Toivottavasti myös sinulle. Tehdään yhdessä parempia valintoja, joiden takana on helppo seisoa. 

Jätä kommentti