Läpinäkyvyys vastuullisessa muodissa on kaiken A ja O

vastuullinen eettinen naisten muoti suomessa tehty

Yksi Asujin arvoista on rehellisyys. Läpinäkyvyyshän tarkoittaa juuri sitä, että kaikki asiat on avattu ja selkeästi käyttäjän tiedossa mahdollisimman helposti. Sen vuoksi päätinkin kirjoittaa kaikki mahdolliset asiat auki artikkelin muodossa.

Useimmat tuotteet on hankittu julkisten kulkuvälineiden avustuksella, mutta jotain tuotteita olen joutunut tilaamaan. 

Vaatteen sisältämät materiaalit:

Kankaat

Asujin kankaat hankitaan aina Kierrätyskeskuksesta tai lähikirpputoreilta. Asuji valitsee käyttöönsä laadukkaita, kestäviä ja ilostuttavia vaihtoehtoja lukuisten mahdollisuuksien joukosta.

Napit

Asujin napit hankitaan aina Kierrätyskeskuksesta tai lähikirpputoreilta. Asuji valitsee käyttöönsä laadukkaita, kestäviä ja ilostuttavia vaihtoehtoja lukuisten mahdollisuuksien joukosta.

Nappeja löytyy kirpputoreilta

Vinonauhat

Kierrätyskeskuksesta tai lähikirpputoreilta. Asuji valitsee käyttöönsä laadukkaita, kestäviä ja ilostuttavia vaihtoehtoja lukuisten mahdollisuuksien joukosta.

Langat

Langat hankitaan joko Kierrätyskeskuksesta, lähikirpputoreilta tai Eurokankaasta. Asuji haluaa tietenkin taata tuotteen kestävyyden ja valitettavasti usein kirpputoreilta löytyvät langat eivät selkiä langan repimistestistä. Langan kestävyyttä voi helposti testata repimällä. Jos lanka katkeaa herkästi, se ei sovi vaatteen valmistukseen. Jos lanka kestää, niin siinä tapauksessa Asuji suosii kierrätettyjä lankoja. Eurokankaassa myydään Coatsin lankoja, joiden valmistusmaa on Unkari. Langat ovat Öko-Tex standardi 100 -sertifioituja.

lankat tulevat kirppiseltä tai uutena

Tukikankaat/liimakangas

Asuji käyttää tukikankaita, joita Asujin perustaja on hankkinut ompelu-uransa aikana muun muassa Karnaluksista Tallinnasta tai Eurokankaasta. Kun Karnaluksista hankitut tukikankaat on käytetty, Asuji käyttää Eurokankaasta hankittuja tukikankaita. Tukikankaita ei ole löytynyt Kierrätyskeskuksesta tai lähikirppaleilta. Eurokankaan kautta hankituissa tukikankaissa alkuperämaaksi on merkitty Saksa. Karnaluksin kautta hankituiden tukikankaiden alkuperämaata en valitettavasti löytänyt heidän verkkosivuiltaan.

Vaatteen tuotenauhat

Etikettinauha, materiaalina luomupuuvilla, tuote valmistettu Lahdessa. 

Kokomerkkinauha, hankittu Ikast Etiketin kautta, joka toimii Tanskasta käsin

Toppi ja tarvikkeita

Muuta

Ohut kaavapaperi

Eurokankaasta hankittu silkkipaperi/kaavapaperi on Euran erikoispaperit -yrityksen valmistamia.

Paksumpi kaavapaperi

Asuji käyttää myös silloin tällöin Espoossa kierrätysmateriaalista valmistettua paperia. Tämän alkuperäinen käyttötarkoitus on rakennustyömaiden lattian suojauspaperi.

Ompelutyövälineet

Asujin käyttämät ompelukone ja saumuri on hankittu tori.fi:n kautta. Joten nämäkin luottovehkeet on hankittu käytettynä.

Silitystyövälineet

Asujin silityspöytä sekä silitysrauta (Philips) on hankittu Gigantin kautta uutena. Philipsin pääkonttori sijaitsee Hollannissa, mutta valitettavasti en tiedä missä silitysrauta todella on valmistettu.

Pesuprosessista

Asuji erottelee kankaat materiaalin ja värin mukaan. Asuji pesee täysiä koneellisia. Pesuaineena käytän tällä hetkellä Allegro Plus -merkkiä. Villalle on oma pesuaineensa, jota käytän. Se on valmistettu Ruotsissa ja on 100% biohajoavaa. Tämäkin pullo löytyi kotoa jo etukäteen, mutta seuraava villanpesuaine on hankittu suomalaiselta valmistajalta. Vinkkejä saa antaa! Silkin pesen käsin käyttäen Marseille-saippuaa, jonka hankin vuosia sitten Italiasta ennen kuin suuntasin Espanjaan Pyhiinvaellukselle. Sellainen hauska nippelitieto tähän väliin. Allegro pesuaineet valmistetaan Suomessa ja heidän pyykinpesuaineensa eivät sisällä zeoliittia, hajusteita, värejä haalistavia aineita eikä säilöntäaineita.

Asuji kuivaa tuotteet pyykkinarulla. 

Logoleimasin

Asuji-logon on suunnitellut Henna Makkonen ja hänen sivuilleen pääset vaikkapa tästä. Logoleimasin on puolestaan valmistettu MOoCB-nimisen yrityksen toimesta. Kyseinen yritys sijaitsee Kuopiossa. 

Pakkausmateriaalit

Pakkausmateriaalina Asuji käyttää osin pakkauksia ja pakkauspaperia, joita on tullut vuosien varrella säästettyä. Osa tuotteista on puolestaan hankittu Sinellistä.

Käyntikortti

Asujin käyntikortti on valmistettu Vistaprintin kautta, joka suureksi ihmetykseni ei ollutkaan suomalainen yritys. Tämä oli oma mokani, sillä en tutkinut yrityksen taustaa ennen tilausta. Luotin vain mielikuviini. Tarkemman tutkailun jälkeen selviää, että Vistaprint on rekisteröity Alankomaihin, mutta perustettu Pariisissa. Seuraavat käyntikorttini valmistan siis toisaalla!

Jäikö jokin asia askarruttamaan? Näin ei saa käydä, joten ota heti yhteyttä info@asuji.fi

Lue myös: 

Vinkit vastuulliseen vaatekaappiin

Mistä tunnistaa vastuullisen vaatteen

1 kommentti

  • Kiitos kattavasta tiedosta!

    Jenni

Jätä kommentti