Mistä Asuji-vaatteen hinta koostuu?

 

mistä vaatteen hinta koostuu vastuullisuus

Vaatteen hinnan määrittely on kuitenkin asia, josta harva yritys puhuu suoraan. Asujin toiminta on läpinäkyvää. Sen vuoksi avaan seuraavaksi mistä Asuji-vaatteen hinta muodostuu. Käytän tässä esimerkkinä Asuji-jakun valmistusta. 

Jakku

Materiaalikulut: 15€
Kaavoitus ja ompelutyö: 40€
Muut yritystoiminnan kulut: 41€
Alv: 23€

=119€

Mateliaalikulut

Materiaalikulut pitävät sisällään kaavapaperin, kankaat, langat, tukikankaat, napit, tuotemerkki, kokolappu, materiaalitietokortti, kiitoskortti, pakkausmateriaalin sekä leimasimen.

Kaavoitus ja ompelutyö

Kaavoitus sekä ompelutyö pitävät sisällään kaavoitustyön, kankaan leikkaamisen, silittämisen, tukikankaiden kiinnittämisen, ompelutyön, tuotteen viimeistelyn kuten nappien kiinnittämiset käsin. Tämän lisäksi tämä pitää sisällään kankaiden hankinnan sekä puhdistaminen. 

Yritystoiminnan kulut

Muut yritystoiminnan kulut pitää sisällään yrityksen pyörittämiseen menevät kulut, kuten työtilan, kuvaukset, markkinoinnin, tuotekehittelyn, verkkosivun, kirjanpidon ja verot. 

Vaatteen hintaan lisätään arvonlisävero 24%, joka ei ole yrityksen rahaa, vaan tämä tilitetään valtiolle.

Kotimaassamme alusta loppuun asti valmistetut Asuji-vaatteet ovat ekslusiivisia ja ainutlaatuisia. 

Mikä on sinun tuntipalkkasi?

Vaatteen hinta muodostuu monesta tekijästä, kuten tästäkin tekstistä selviää. Näitä tekijöitä harva kuitenkin pohtii vaatetta ostaessa. Ollaan totuttu siihen, että t-paidan voi ostaa 5 eurolla. Nyt kun luit yllä olevan tekstin, niin miten arvelet tämän halvan hinnan todella olevan mahdollinen? Yleensä pyydän ihmisiä myös pohtimaan sitä millainen heidän oma tuntipalkkansa on. Kuinka paljon on yhden kokonaisen työpäiväsi palkka? Kuinka kauan arvelet kankaiden hankinnan, niiden pesemisen, kankaiden silittämisen, kaavojen valmistamisen ja varsinainen vaatteet ompelemisen vievän aikaa? Kaikki tämä ei todellakaan onnistu yhdessä tunnissa. Yleensä Asuji-tuotteen valmistaminen vie kokonaisen työpäivän ja sen jälkeen on edessä vielä tuotteen kuvaaminen mallin yllä sekä tuotteen markkinointi sosiaalisessa mediassa sekä sen vieminen verkkokauppaan. 

Lue myös: 

Vinkit vastuulliseen vaatekaappiin

Läpinäkyvyys on kaiken A ja O vastuullisessa muodissa

Mistä tunnistaa vastuullisen vaatteen

1 kommentti

  • Hei!
    Olen seurannut faceilmoituksiasi jo kuukausia. Lähtökohtaisesti ajatus ja yritysidea on minusta todella hieno. Uskon, että tälle ideologialle on kannattajia. Tykkäysiä kuviin ei kuitenkaan juurikaan kerry. Omasta mielestäni vaatteiden kaavoitus ja mallit ovat kovin vanhanaikaisia ja ajasta jääneitä. Näin kuvittelen monen muunkin ajattelevan, koska tykkäysten määrä ei lisäänny, vaikka aika kuluu. Muodikkaampia kaavoituksia siis itse kovasti kaipaan. Makuasioita toki, mutta lehmitytöltä haluaa enää kovin harva näyttää. Toivon kaikkea parasta yrityksellesi! Kierrätys idea ja itse valmistaminen on aivan loistavaa!
    Mari

    Mari

Jätä kommentti