Vastuullisuus

Vastuullisuus muoti

Vastuullista naisten muotia suoraan Suomesta

Asujin tavoitteet pähkinänkuoressa

Asuji valmistaa vastuullista naisten muotia Espoossa. Mitä tämä termi Asujilla oikein tarkoittaa? Vastuullisuus tarkoittaa sitä, että käytetään mahdollisimman vähän täysin uusia materiaaleja. Vastuullisuus tarkoittaa myös sitä, että valmistetaan vaatteet Suomessa hyvissä olosuhteissa. Vastuullisuus tarkoittaa sitä, että tarvittavia tarvikkeita ei tilata postitse, vaan pyritään hankkimaan ne läheltä ja aina kuin mahdollista laadukkaalle materiaalille uuden elämän antaen. Asuji myös suosii suomalaisia yrityksiä. Asuji on esimerkiksi tilannut logon ja verkkosivujen valmistamisen eri naisyrittäjältä. 

Tavoitteena vähentää materiaalikuormaa

Tällä hetkellä suurin osa vaatteista valmistetaan uusista materiaaleista, vaikka maailma on pullollaan laadukasta materiaalia, jonka toinen on kokenut roskakseen. Asuji tekee tällaisia upeita löytöjä lähikirppareilta aina niissä vieraillessaan. Toki maailma on myös pullollaan ihan tekstiilijätettä. Miksi siis käyttää uusia materiaaleja, kun materiaalikuormaa voi vähentää hyödyntämällä laadukkaita materiaaleja, joita voi löytää lähikirppareiltaan. Asujin tuotteet siis valmistetaan pääosin uudelleenkäytetystä tekstiilimateriaalista. Asuji haluaa välttää tuottamasta uusia, ympäristöä rasittavia raaka-aineita. 

Uudet langat laadun takaamiseksi

Täysin puhdas pulmunen Asuji ei ole, sillä esimerkiksi ompelulankoina käytän uusia lankoja. Syy tähän on seuraava: Asuji haluaa tietenkin taata tuotteen kestävyyden ja valitettavasti usein kirpputoreilta löytyvät langat eivät selkiä langan repimistestistä. Langan kestävyyttä voi helposti testata repimällä. Jos lanka katkeaa herkästi, se ei sovi vaatteen valmistukseen. Jos lanka kestää, niin siinä tapauksessa Asuji suosii kierrätettyjä lankoja. 

Asuji on myös valmistuttanut Asuji-logolla varustetun etikettinauhan uutena. Materiaalina on luomupuuvilla ja nauha on valmistettu Suomessa ja tarkemmin sanottuna Lahdessa. Tällä hetkellä Asujin naisten vaatteissa on Ikast Etiketin kautta hankitut kokomerkit. Ikast Etiket toimii Tanskasta käsin ja se on perheyritys. Silti vaihdan kokomerkit suomalaiseen toimitsijaan, kun ensimmäinen satsi on käytetty. Tässä toki kestää tovin, sillä Asuji valmistaa vaatteita hitaalla tahdilla. 

Ei hetken trendeille

Asuji seuraa muotia, mutta ei trendejä. Suunnitteluprosessin yksi tärkeimmistä tekijöistä on se, että tuotetta voi käyttää vuodesta toiseen ja sekä eri vuoden aikoina. Täytyy toki olla rehellinen ja sanoa, että esimerkiksi villahuivia ei ole suunniteltu käytettäväksi myös kesällä, mutta ehdottomasti vuodesta toiseen aina, kun on tarvetta lisälämmölle.

Työntekijöiden hyvinvointi

Tällä hetkellä Asujia pyörittää yksi henkilö, joka on siis Asujin perustaja. Hänen työhyvinvointi taataan muun muassa hänelle parhaiten sopivalla joustavalla työajalla. Hän saa saapua töihin, kun se hänelle parhaiten sopii ja tehdä niitä työtehtäviä, joita hän sillä hetkellä haluaa. Nämä työtehtävät ovat muun muassa kaavoitus, materiaalien hankinta, niiden pesu, kankaiden leikkaaminen, tukikankaiden kiinnittäminen, ompelu, silitys, mallaaminen, sometus sekä tilausten hallinnointi. Hänellä on suuri taakka, mutta sitä keventää tieto siitä, että hän saa tehdä mitä haluaa. Hän nauttii työstään ja saa siitä kelvollisen korvauksen. Asujin omistaja/työntekijä saa mennä kävelylle, kun siltä tuntuu. Hän saa myös silitellä kissojaan päivän aikana aina, kun haluaa. Joten Asujin työntekijällä on hyvät työolosuhteet. Näitä työolosuhteita hyödynnetään, jos ja kun Asuji voi palkata lisää työntekijöitä. Asuji haluaa, että työntekijöillä on hyvät oltavat, kohtuullinen palkka ja iloinen mieli töitä tehdessään. Asuji on anti-hikipaja. 

Rehellisesti tekojen takana

Asuji on rehellinen ja kertoo kaikki asiat niin kuin ne ovat. 


Jos sinulla on kysyttävää, niin laita heti meiliä info@asuji.fi. Vastaan sinulle mahdollisimman pian!